support +31 85 7607 220 downloads nl en de fr it Esdec USA >
Al 1GWp
geïnstalleerd
op onze systemen

ClickFit bitumen dak

Het ClickFit montagesysteem voor bitumen daken

Hellende bitumen daken vindt men op huizen, schuurtjes, utiliteits- en industriële gebouwen. Bitumen daken zijn onder te verdelen in ongeïsoleerde en geïsoleerde daken. Op beide type bitumen daken kunnen zonnepanelen worden geplaatst met het ClickFit montagesysteem. Naast bitumen worden vergelijkbare daken ook uitgevoerd met shingles of een EPDM, PVC of TPO dakmembraan. De montage van de zonnepanelen is nagenoeg gelijk aan die van het bitumendak.

Ongeïsoleerde bitumen daken

Bij een ongeïsoleerd bitumen dak worden de montagerails op het dak bevestigd middels montagebeugels. De montagebeugels worden direct aan het dakbeschot vastgeschroefd met behulp van RVS schroeven. Tussen de montagebeugel en de dakhuid wordt een vullende kit aangebracht om een waterdichte aansluiting te creëren.

Geïsoleerde bitumen daken

Wanneer de isolatie zich aan de binnenkant van het gebouw bevindt, spreekt men over een “koud dak”. Wanneer de isolatie zich aan de bovenzijde van het dak bevindt, spreekt men van een “warm dak”.

Koud dak, dakbevestiging

Bij een “koud dak” worden de montagerails op het dak bevestigd middels montagebeugels. Deze worden direct aan het dakbeschot vastgeschroefd. Tussen de montagebeugels en de dakhuid wordt een vullende kit aanbevolen om een waterdichte afsluiting te creëren.

Warm dak, dakbevestiging

Bij een “warm dak” wordt aanbevolen de montagerails op het dak te bevestigen middels stokschroeven. Deze worden in de bestaande gordingen/onderconstructie vastgeschroefd. Het gewicht van het zonnepaneel wordt op deze manier niet overgebracht op de (zwakke) isolatie maar direct op de dakconstructie. Het EPDM rubber op de stokschroef, en de onderlegschijf die wordt verlijmd aan de dakhuid met een vullende kit, zorgen voor een waterdichte aansluiting.

Montage van de zonnepanelen

De zonnepanelen worden met behulp van de montagehulp opgehangen aan de montagerail, zodat de zonnepanelen gemakkelijk op de juiste plek geschoven kunnen worden. Vervolgens worden de zonnepanelen vastgeschroefd aan de montagerail met behulp van montageschroeven en universele klemmen. In de montagerail is reeds een speciale schroefdraad aangebracht wat het vastschroeven van de zonnepanelen vereenvoudigt.

Materialen en gereedschap

Het ClickFit montagesysteem is te gebruiken voor alle merken en typen zonnepanelen. Het systeem is vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig aluminium en RVS componenten.

Voor zwarte zonnepanelen zijn er speciale zwarte klemmen en kappen die over het montageprofiel en de montageschroeven heen worden geplaatst. Hierdoor krijgen de zonnepanelen en het montagesysteem een volledig zwarte afwerking.

Voor de montage van de zonnepanelen is er enkel een dopsleutel 10mm nodig.

Calculatie

Ieder dak is anders. Als klant kunt u bouwen op onze kennis en expertise. Onze ervaren medewerkers kunnen u voorzien van het nodige advies en ondersteuning. Wij helpen u graag met het berekenen van de benodigde materialen voor uw project.

Met behulp van onze ClickFit calculator kunt u eenvoudig zelf berekenen welke materialen u nodig heeft en weet u zeker dat u de juiste materialen gebruikt voor iedere situatie. De ClickFit calculator is alleen beschikbaar voor de professionele installateur.

Als u gebruik wilt maken van de ClickFit calculator maar geen wachtwoord heeft, vraag dit dan bij ons aan via de contact pagina.

Gegarandeerd goed!

Het ClickFit systeem voor bitumen daken is uitvoerig getest en voldoet volledig aan de geldende normen zoals de NEN7250 en het Nederlands bouwbesluit. Het ClickFit montagesysteem wordt standaard met 20 jaar garantie geleverd, hiermee is de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

De voordelen
van onze systemen

Supersnelle installatie20 jaar garantie op onze productenUitstekende service en advies100% Nederlands product

Calculeer
uw project

Downloads

Handleidingen, datasheets en certificaten
Esdec BV |Disclaimer | Cookie |Privacy | Algemene voorwaarden | Actilus webdesign