support +31 85 7607 220 downloads nl en de fr it Esdec USA >
Al 1GWp
geïnstalleerd
op onze systemen

ClickFit felsdak

Felsdaken vindt men voornamelijk op luxere huizen en utiliteitsgebouwen. Er zijn verschillende soorten fels daken, zoals een enkele fels, een dubbele fels en kalzip daken. Deze daken zijn te herkennen aan hun kenmerkende opstaande randen. Ook de materialen waarvan felsdaken gemaakt zijn, lopen uiteen. Veel voorkomende materialen zijn zink, aluzink, aluminium en koper. Met behulp van het ClickFit systeem is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op ieder felsdak.

Montage

Het ClickFit systeem wordt aan het dak bevestigd door middel van fels of kalzip klemmen. De klemmen worden bevestigd aan de felsnaad (opstaande rand).

De montagerail wordt op de felsklemmen vastgeschroefd. Omdat dit type daken fors kan uitzetten en krimpen door temperatuurschommelingen, wordt er aangeraden de zonnepaneelvelden niet te groot te maken om eventuele schade aan het dak te voorkomen.

De zonnepanelen worden met behulp van de montagehulp opgehangen aan de montagerail, zodat de panelen gemakkelijk op de juiste plek geschoven kunnen worden. Vervolgens worden de zonnepanelen vastgeschroefd aan de montagerail met behulp van montageschroeven en universele klemmen. In de montagerail is reeds een speciale schroefdraad aangebracht wat het vastschroeven van de zonnepanelen vereenvoudigt.

Materialen en gereedschap

Het ClickFit montagesysteem is te gebruiken voor alle merken en typen panelen. Het systeem is vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig aluminium en RVS componenten.

Voor zwarte zonnepanelen zijn er speciale zwarte klemmen en kappen die over het montageprofiel en de montageschroeven heen worden geplaatst. Hierdoor krijgen de panelen en het montagesysteem een volledig zwarte afwerking.

Voor de montage van de zonnepanelen is er enkel een dopsleutel 10mm nodig.

Calculatie

Ieder dak is anders. Als klant kunt u bouwen op onze kennis en expertise. Onze ervaren medewerkers kunnen u voorzien van het nodige advies en ondersteuning. Wij helpen u graag met het berekenen van de benodigde materialen voor uw project.

Met behulp van onze ClickFit calculator kunt u eenvoudig zelf berekenen welke materialen u nodig heeft en weet u zeker dat u de juiste materialen gebruikt voor iedere situatie. De ClickFit calculator is alleen beschikbaar voor de professionele installateur.

Als u gebruik wilt maken van de ClickFit calculator maar geen wachtwoord heeft, vraag dit dan bij ons aan via de contact pagina. 20 jaar garantie

Gegarandeerd goed!

Het ClickFit systeem voor fels daken is uitvoerig getest en voldoet volledig aan de geldende normen zoals de NEN7250 en het Nederlands bouwbesluit. Het ClickFit montagesysteem wordt standaard met 20 jaar garantie geleverd, hiermee is de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

De voordelen
van onze systemen

Supersnelle installatie20 jaar garantie op onze productenUitstekende service en advies100% Nederlands product

Calculeer
uw project

Downloads

Handleidingen, datasheets en certificaten
Esdec BV |Disclaimer | Cookie |Privacy | Algemene voorwaarden | Actilus webdesign