support +31 85 7607 220 downloads nl en de fr it Esdec USA >
Al 1GWp
geïnstalleerd
op onze systemen

Golfplaat dak

Golfplaten daken zijn vaak te vinden op schuren en loodsen in de landbouw, veeteelt en industrie. In het verleden waren golfplaten asbesthoudend. De nieuwe generatie golfplaten zijn gemaakt van vezelcement of staal. Met behulp van het ClickFit systeem is het gemakkelijk om zonnepanelen te plaatsen op ieder golfplaten dak.

Montage

Het ClickFit montagesysteem voor golfplaten wordt aan het dak bevestigd door middel van stokschroeven. De stokschroeven worden vastgeschroefd in de houten of stalen gordingen waaraan ook de golfplaten bevestigd zijn. Het gewicht van het zonnepaneel wordt op deze manier niet overgebracht op de (zwakke) golfplaat, maar direct op de dakconstructie. Hoogte verschillen in het dak kunnen eenvoudig worden opgevangen door de stokschroeven te verstellen. Voor zowel stalen als houten gordingen zijn er stokschroeven beschikbaar. Een EPDM rubber zorgt voor een waterdichte afsluiting van het dak.

De montagerail wordt op de stokschroeven vastgeschroefd. Voor een optimale dakvulling kan het ClickFit montagesysteem zowel enkel laags als zeer stabiel dubbel laags systeem worden opgebouwd. De zonnepanelen worden vastgeschroefd aan de montagerail met behulp van montageschroeven en universele klemmen. In de montagerail is reeds een speciale schroefdraad aangebracht, wat het vastschroeven van de zonnepanelen vereenvoudigt.

Materialen en gereedschap

Het ClickFit montagesysteem voor golfplaat is te gebruiken voor alle merken en typen zonnepanelen. Het systeem is vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig aluminium en RVS componenten.

Voor zwarte zonnepanelen zijn er speciale zwarte klemmen en kappen die over het montageprofiel en de montageschroeven heen worden geplaatst. Hierdoor krijgen de zonnepanelen en het montagesysteem een volledig zwarte afwerking.

Voor de montage van de zonnepanelen is er enkel een dopsleutel 10mm nodig.

Calculatie

Ieder dak is anders. Als klant kunt u bouwen op onze kennis en expertise. Onze ervaren medewerkers kunnen u voorzien van het nodige advies en ondersteuning. Wij helpen u graag met het berekenen van de benodigde materialen voor uw project.

Met behulp van onze ClickFit calculator kunt u eenvoudig zelf berekenen welke materialen u nodig heeft en weet u zeker dat u de juiste materialen gebruikt voor iedere situatie. De ClickFit calculator is alleen beschikbaar voor de professionele installateur. Als u gebruik wilt maken van de ClickFit calculator maar geen wachtwoord heeft, vraag dit dan bij ons aan via de contact pagina.

Gegarandeerd goed!

Het ClickFit systeem voor golfplaten daken is uitvoerig getest en voldoet volledig aan de geldende normen zoals de NEN7250 en het Nederlands bouwbesluit. Het ClickFit montagesysteem wordt standaard met 20 jaar garantie geleverd, hiermee is de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

De voordelen
van onze systemen

Supersnelle installatie20 jaar garantie op onze productenUitstekende service en advies100% Nederlands product

Calculeer
uw project

Downloads

Handleidingen, datasheets en certificaten
Esdec BV |Disclaimer | Cookie |Privacy | Algemene voorwaarden | Actilus webdesign