support +31 85 7607 220 downloads nl en de fr it Esdec USA >
Al 1GWp
geïnstalleerd
op onze systemen

ClickFit leien dak

Leien daken vindt men vaak op oude gebouwen zoals kerken en luxere huizen. Veel voorkomende leien daken zijn gemaakt met vezelcement leien of natuurleien. Met behulp van het ClickFit systeem is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op ieder leien dak.

Montage

Het ClickFit systeem wordt aan het dak bevestigd door middel van leihaken. De leihaken worden tussen de leien gedekt en worden bevestigd aan de panlat, het dakbeschot of de gording. Omdat leien doorgaans zeer fragiel zijn, is dit specialistisch werk. Ook moet er extra aandacht worden besteed aan de waterdichtheid van het dak.

De montagerail wordt op de leihaken vastgeschroefd. Voor een optimale dakvulling kan het ClickFit montagesysteem zowel als enkel- als dubbellaags systeem worden opgebouwd, waarbij het dubbel laags systeem steviger en stabieler is. De zonnepanelen worden met behulp van de montagehulp opgehangen aan de montagerail, zodat de zonnepanelen gemakkelijk op de juiste plek geschoven kunnen worden. Vervolgens worden de zonnepanelen vastgeschroefd aan de montagerail met behulp van montageschroeven en universele klemmen. In de montagerail is reeds een speciale schroefdraad aangebracht wat het vastschroeven van de zonnepanelen vereenvoudigt.

Materialen en gereedschap

Het ClickFit montagesysteem is te gebruiken vooralle merken en typen zonnepanelen. Het systeem is vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig aluminium en RVS componenten.

Voor zwarte zonnepanelen zijn er speciale zwarte klemmen en kappen die over het montageprofiel en de montageschroeven heen worden geplaatst. Hierdoor krijgen de zonnepanelen en het montagesysteem een volledig zwarte afwerking.

Voor de montage van de zonnepanelen is er enkel een dopsleutel 10mm nodig.

Calculatie

Ieder dak is anders. Als klant kunt u bouwen op onze kennis en expertise. Onze ervaren medewerkers kunnen u voorzien van het nodige advies en ondersteuning. Wij helpen u graag met het berekenen van de benodigde materialen voor uw project.

Met behulp van onze ClickFit calculator kunt u eenvoudig zelf berekenen welke materialen u nodig heeft en weet u zeker dat u de juiste materialen gebruikt voor iedere situatie. De ClickFit calculator is alleen beschikbaar voor de professionele installateur.

Als u gebruik wilt maken van de ClickFit calculator maar geen wachtwoord heeft, vraag dit dan bij ons aan via de contact pagina.

Gegarandeerd goed!

Het ClickFit systeem voor leien daken is uitvoerig getest en voldoet volledig aan de geldende normen zoals de NEN7250 en het Nederlands bouwbesluit. Het ClickFit montagesysteem wordt standaard met 20 jaar garantie geleverd, hiermee is de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

De voordelen
van onze systemen

Supersnelle installatie20 jaar garantie op onze productenUitstekende service en advies100% Nederlands product

Calculeer
uw project

Downloads

Handleidingen, datasheets en certificaten
Esdec BV |Disclaimer | Cookie |Privacy | Algemene voorwaarden | Actilus webdesign