support +31 85 7607 220 downloads nl en de fr it Esdec USA >
Al 1GWp
geïnstalleerd
op onze systemen

ClickFit pannendak

Schuine daken zijn bij uitstek geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Er zijn een groot aantal verschillende type schuine daken. Zowel de hoek van het dak, als de dakbedekking kan verschillen. De meeste huizen in Nederland hebben pannendaken. Veel landbouw en veeteelt bedrijven hebben daken met golfplaten of stalen sandwich elementen. Andere voorbeelden zijn schuine bitumen daken, leien daken of felsdaken.

Wij leveren verschillende systemen, zodat er voor ieder schuin dak een passende oplossing is, ongeacht het type of merk van het zonnepaneel. Onze professionele montagesystemen voor schuine daken worden geleverd onder de naam ClickFit. De ClickFit systemen voldoen aan de geldende normen zoals de NEN 7250 en het Nederlands bouwbesluit. ClickFit is o.a. gecertificeerd door BDA/KIWA.

Het gepatenteerde ClickFit montagesysteem onderscheidt zich doordat het eenvoudig aan te brengen is op het dak, zonder concessies te doen aan kwaliteit. Met name de eenvoud van de montage komt de kwaliteit en de levensduur van het gehele PV systeem ten goede.

Opstellingshoek

De zonnepanelen worden meestal “dak volgend” geplaatst. Dit houdt in dat de zonnepanelen dezelfde hoek en oriëntatie als het dak krijgen. Zowel de oriëntatie, als de hoek van het dak, kunnen de opbrengst van de zonnepanelen beïnvloeden.

Landscape en portrait opstelling

De zonnepanelen kunnen in zowel landscape (liggende), als portrait (staande) positie op het dak worden geplaatst. Afhankelijk van de afmetingen van het dak en het gewenste aantal zonnepanelen, kan er een keuze gemaakt worden.

Bevestiging

De zonnepanelen worden gemonteerd op montagerails die op hun beurt worden bevestigd aan het dak. Afhankelijk van het type dak wordt er een specifieke bevestigingsmethode gebruikt. De zonnepanelen worden over de bestaande dakbedekking heen geplaatst. Hierdoor behoudt het dak zijn waterdichtheid. Tussen het dak en de zonnepanelen blijft voldoende ruimte over, waardoor de zonnepanelen kunnen ventileren en afkoelen, dit bevordert de prestaties van de zonnepanelen.

Dakbelasting

Niet ieder dak is even sterk, toch kunnen op de meeste schuine daken zonnepanelen geplaatst worden zonder dat hiervoor extra maatregelen genomen hoeven worden. De gemiddelde dakbelasting op een schuin dak is circa 12kg per vierkante meter. Calculatie: Ieder dak is anders. Als klant kunt u bouwen op onze kennis en expertise. Onze ervaren medewerkers kunnen u voorzien van het nodige advies en ondersteuning. Wij helpen u graag met het berekenen van de benodigde materialen voor uw project. Met behulp van onze ClickFit calculator kunt u eenvoudig zelf berekenen welke materialen u nodig heeft en weet u zeker dat u de juiste materialen gebruikt voor iedere situatie. De ClickFit calculator is alleen beschikbaar voor de professionele installateur. Als u gebruik wilt maken van de ClickFit calculator maar geen wachtwoord heeft, vraag dit dan bij ons aan via de contact pagina.

Gegarandeerd goed!

ClickFit is uitvoerig getest en gecertificeerd en voldoet volledig aan de geldende eisen en normen zoals de NEN7250 en het Nederlands bouwbesluit. Het ClickFit montagesysteem wordt geleverd met een unieke garantie van 20 jaar, hiermee is de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

De voordelen
van onze systemen

Supersnelle installatie20 jaar garantie op onze productenUitstekende service en advies100% Nederlands product

Calculeer
uw project

Downloads

Handleidingen, datasheets en certificaten
Esdec BV |Disclaimer | Cookie |Privacy | Algemene voorwaarden | Actilus webdesign