support +31 85 7607 220 downloads nl en de fr it Esdec USA >
Al 1GWp
geïnstalleerd
op onze systemen

ClickFit staaldak

Staaldaken zijn vaak te vinden op schuren en loodsen in de landbouw, veeteelt en industrie. Vaak zijn staaldaken trapeziumvormig of hebben ze de vorm van een standaard golfplaat. Geïsoleerde staaldaken worden ook wel sandwich daken genoemd omdat deze vaak bestaan uit verschillende lagen staal met een kern van PUR. Met behulp van het gepatenteerde ClickFit systeem is het gemakkelijk om zonnepanelen te plaatsen op ieder staaldak.

Montage

Het ClickFit montagesysteem voor staaldak wordt aan de topsheet van het dak bevestigd door middel van montagebeugels en speciale zelftappende plaatschroeven. De speciale zelftappende plaatschroeven verspanen niet, maar verdringen het materiaal van de topsheet. Hierdoor wordt er extra materiaal gecreëerd waarin met dezelfde handeling een schroefdraad wordt getapt. Anders dan bij popnagels of zelfborende schroeven wordt het materiaal niet verzwakt, maar juist versterkt ter plaatse van de schroef. Hierdoor is het mogelijk om een degelijke en duurzame verbinding te maken bij een topsheet-dikte van slechts 0,5 millimeter. Om het staaldak waterdicht te maken wordt er tussen de montagebeugel en het dak waterkerend EPDM rubber geplaatst.

De montagerail wordt eenvoudig op de montagebeugels vastgeklikt. Het aanbrengen van de montagerail gaat gemakkelijk en gebeurt geheel zonder schroeven, bouten, moeren en gereedschap.

De zonnepanelen worden, met behulp van de montagehulp, opgehangen aan de montagerail zodat de zonnepanelen gemakkelijk op hun plek geschoven kunnen worden. Vervolgens worden de zonnepanelen vastgeschroefd aan de montagerail met behulp van montageschroeven en universele klemmen. In de montagerail is reeds een speciale schroefdraad aangebracht wat het vastschroeven van de zonnepanelen vereenvoudigt.

Materialen en gereedschap

Het ClickFit montagesysteem is te gebruiken voor alle merken en typen zonnepanelen. Het systeem is vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig aluminium en RVS componenten.

Voor zwarte zonnepanelen zijn er speciale zwarte klemmen en kappen die over het montageprofiel en de montageschroeven heen worden geplaatst. Hierdoor krijgen de zonnepanelen en het montagesysteem een volledig zwarte afwerking.

Voor de montage van de zonnepanelen is er enkel een dopsleutel 10mm nodig.

Calculatie

Ieder dak is anders. Als klant kunt u bouwen op onze kennis en expertise. Onze ervaren medewerkers kunnen u voorzien van het nodige advies en ondersteuning. Wij helpen u graag met het berekenen van de benodigde materialen voor uw project.

Met behulp van onze ClickFit calculator kunt u eenvoudig zelf berekenen welke materialen u nodig heeft en weet u zeker dat u de juiste materialen gebruikt voor iedere situatie. De ClickFit calculator is alleen beschikbaar voor de professionele installateur.

Als u gebruik wilt maken van de ClickFit calculator maar geen wachtwoord heeft, vraag dit dan bij ons aan via de contact pagina.

Gegarandeerd goed!

Het ClickFit systeem voor staaldaken is uitvoerig getest en is doorgerekend door BDA/KIWA en voldoet volledig aan de geldende normen zoals de NEN7250 en het Nederlands bouwbesluit. Het ClickFit montagesysteem wordt standaard met 20 jaar garantie geleverd, hiermee is de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

De voordelen
van onze systemen

Supersnelle installatie20 jaar garantie op onze productenUitstekende service en advies100% Nederlands product

Calculeer
uw project

Downloads

Handleidingen, datasheets en certificaten
Esdec BV |Disclaimer | Cookie |Privacy | Algemene voorwaarden | Actilus webdesign