support +31 85 7607 220 downloads nl en de fr it Esdec USA >
Marktleider
met 12 jaar
ervaring

Een goede bevestiging van zonnepanelen is het halve werk

Een goede bevestiging van zonnepanelen is een eerste vereiste bij de aanleg van zonnepanelen. Zonnepanelen moeten immers gedurende hun hele levensduur veilig en stormvast op het dak blijven zitten. Omdat die levensduur kan oplopen tot wel twintig jaar is het van belang om een sterk en gecertificeerd systeem te kiezen voor de bevestiging van zonnepanelen. Daarbij speelt een aantal factoren een rol, waaronder de stand van het dak en de aard van de dakbedekking. Esdec levert montagesystemen voor de bevestiging van zonnepanelen op zowel schuine daken als platte daken: ClickFit voor de bevestiging van zonnepanelen op schuine daken en FlatFix voor het monteren van zonnepanelen op platte daken. Bovendien zijn beide systemen geschikt voor alle typen zonnepanelen.

ClickFit: voor de bevestiging van zonnepanelen op elk schuin dak
Met het innovatieve ClickFit-systeem kunt u als professioneel installateur zonnepanelen installeren op elk dak. Daken met een dakpanbedekking, bitumendaken en zelfs op daken van kwetsbaar leisteen kunnen zonnepanelen met hulp van het Clickfit-montagesysteem worden aangebracht. U ontvangt de juiste bevestigingsmaterialen voor het type dakbedekking voor een veilige bevestiging van zonnepanelen waarbij de dakbedekking intact blijft. Bij het ClickFit-montagesysteem worden de zonnepanelen in de rails ingehangen voor een snelle verwerking. Vervolgens worden ze aan de rails vastgeschroefd.

FlatFix: slimme klikverbindingen voor op platte daken
Het FlatFix-montagesysteem voor de bevestiging van zonnepanelen op platte daken is snel en eenvoudig aan te brengen door de slimme klikverbindingen die de montagetijd sterk verkorten. Ook FlatFix is geschikt voor elk type dakbedekking . FlatFix is bij uitstek geschikt voor de bevestiging van zonnepanelen bij grote projecten.

Voordelen van de flexibele montagesystemen van Esdec
In de basis bestaan de ClickFit en FlatFix-systemen uit losse componenten zoals rails, bevestigingsmateriaal en klemmen. Of u nu kiest voor ClickFit of voor FlatFix, het innovatieve inhangsysteem van ClickFit en het kliksysteem van FlatFit vermindert de tijdsduur van het aanbrengen van zonnepanelen aanzienlijk. Daarnaast zijn zowel ClickFit als FlatFix lichtgewicht systemen met een aerodynamisch ontwerp met een verminderde ballast en krachten op het dak.

Tips voor professionals
Als professional kunt u eenvoudig uw project berekenen met hulp van de calculator op onze website. De calculator is beschikbaar voor zowel de ClickFit als FlatFix-montagesystemen. Vanuit de calculatie krijgt u een bouwplan, een materialenoverzicht en gegevens over dak- en windbelasting. Mocht u vragen hebben of meer informatie willen over onze systemen voor de bevestiging van zonnepanelen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze vakspecialisten.
Esdec BV |Disclaimer | Cookie |Privacy | Algemene voorwaarden | Actilus webdesign