support +31 85 7607 220 downloads nl en de fr it Esdec USA >
Al 1GWp
geïnstalleerd 
op onze systemen

FlatFix Basic

FlatFix is een professioneel en snel te installeren montagesysteem om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen. Het FlatFix systeem is bij uitstek geschikt voor huizen en daken van kantoren e.d. Door de unieke aerodynamische eigenschappen en slim gebruik van ballast, is de dakbelasting ten opzichte van open montagesystemen laag. De gemiddelde dakbelasting ligt bij het FlatFix systeem op circa 20 kg per vierkante meter.

FlatFix is een gesloten systeem dat de windbelasting op de zonnepanelen reduceert. Dit verlaagt niet alleen de benodigde ballast op het dak maar verlengt tevens de levensduur van het zonnepaneel, omdat deze minder wordt blootgesteld aan de kracht van de wind en andere weersomstandigheden. Het systeem is voldoende open om te kunnen ventileren waardoor de panelen af kunnen koelen.

FlatFix wordt geleverd in drie standaard opstellingshoeken; 15 graden, 20 graden en 30 graden. Alle opstellingshoeken geven een goede opbrengst. De keuze van de opstellingshoek is o.a. afhankelijk van de beschikbare dakoppervlakte en de gewenste oriëntatie van de zonnepanelen. Doorgaans kunt u bij een opstellingshoek van 15 graden, de meeste panelen plaatsen op het dak. Een opstellingshoek van 30 graden geeft de beste opbrengst wanneer de zonnepanelen exact op het zuiden worden gericht. Zonnepanelen die opgesteld zijn onder een hoek van 15, 20 of 30 graden behouden hun zelfreinigende eigenschappen.

Montage

De zonnepanelen worden gemonteerd op eenvoudig te assembleren FlatFix consoles. Het montagesysteem wordt geballasteerd tegen zware windbelasting. Door de ballast in de achterzijde van het systeem te plaatsen en de zijkanten van de opstelling af te sluiten met afsluitplaten ontstaat er een aerodynamisch zonne-energie systeem dat bestand is tot windsnelheden van 13BF (120+ km/u).

Materialen en gereedschap

Het gehele systeem is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium componenten. Het montagesysteem wordt geleverd inclusief rubber matten ter bescherming van de dakhuid. Ieder type of merk zonnepaneel kan op het FlatFix systeem gemonteerd worden.

Voor de montage van de zonnepanelen is er enkel een dopsleutel 10mm nodig.

Calculatie

Ieder dak is anders. Als klant kunt u bouwen op onze kennis en expertise. Onze ervaren medewerkers kunnen u voorzien van het nodige advies en ondersteuning. Ook helpen wij u graag met het berekenen van de benodigde materialen voor uw project.

Met behulp van onze FlatFix calculator kunt u ook eenvoudig zelf berekenen welke materialen u nodig heeft en weet u zeker dat u de juiste materialen gebruikt voor iedere situatie. De FlatFix calculator is alleen beschikbaar voor de professionele installateur.

Als u gebruik wilt maken van de FlatFix calculator maar geen wachtwoord heeft, vraag dit dan bij ons aan via de contact pagina.

Gegarandeerd goed!

FlatFix is uitvoerig getest in de windtunnel en is nagenoeg onderhoudsvrij. Sinds de introductie van het systeem zijn er duizenden panelen geplaatst met FlatFix. Het door en door bewezen montagesysteem wordt standaard geleverd met 20 jaar garantie, hiermee is de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

De voordelen
van onze systemen

Supersnelle installatie20 jaar garantie op onze productenUitstekende service en advies100% Nederlands product

Calculeer
uw project

Downloads

Handleidingen, datasheets en certificaten
Esdec BV |Disclaimer | Cookie |Privacy | Algemene voorwaarden | Actilus webdesign