Products
Here you'll find information about our products
Looking for an installer?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Close menu
MyEsdec
Home Judith van Voorthuizen over 20 jaar Esdec

Judith van Voorthuizen over 20 jaar Esdec

“Wij willen ook vanuit Packaging graag het werk van de solar professional zo makkelijk mogelijk maken”
Judith van Voorthuizen

De toegevoegde waarde van verpakkingen wordt nog wel eens onderschat. Dat is eigenlijk een compliment, vindt onze Packaging Engineer Judith van Voorthuizen. Sinds een jaar houdt zij zich fulltime bezig met de verpakking en het verpakken van alle producten. “Mensen staan pas stil bij de waarde zodra iets niet handig is verpakt of beschadigt raakt. Zolang dat niet aan de hand is, hoor je ze niet en is er waarschijnlijk nauwelijks besef over hoe belangrijk een goede verpakking is.”

Goed beleid op verpakkingen

In een bedrijf dat zich dag in dag uit inzet om de energietransitie te versnellen en daarmee bijdraagt aan een duurzame wereld, mag een goed beleid op verpakkingen niet ontbreken. Toch is Judith de eerste persoon in deze functie. “Wat overigens niet wil zeggen dat het voor mijn tijd niet belangrijk werd gevonden. Alleen toen was het een taak die door velen werd opgepakt wat natuurlijk niet heel efficiënt was. Met de aangescherpte wet- en regelgeving over milieunormen en duurzaamheidseisen werd de urgentie groter om dit bij een persoon neer te leggen. En ik ben heel blij dat ik die persoon ben.”

Stapeling van dozen

Als Packaging Engineer staat Judith echt midden in de organisatie en wordt ze zo’n beetje bij alles betrokken. “Dat maakt mijn werk hartstikke divers en soms ook wel chaotisch. Is er een nieuw product in ontwikkeling of worden aanpassingen gedaan aan een bestaand product, dan adviseer ik mee over de juiste afmetingen van bijvoorbeeld een haak, omdat dat een wereld van verschil kan maken in onder meer de stapeling van dozen. De conceptversie gaat ook altijd langs mij voor transporttesten en soms vraag ik zelfs de klant voor validatie. De beleving in de hele keten moet fijn zijn.”

Internationale groei

Die keten is de afgelopen jaren een stuk complexer geworden met de internationale groei die Esdec heeft doorgemaakt. “Je moet je voorstellen dat zo’n productvoorraad een flinke reis maakt voordat de installateur er daadwerkelijk mee op het dak staat, helemaal als het ook overzees moet worden vervoerd. De logistieke eisen verschillen per voertuig dus ik moet tot in detail uitwerken hoe de pallets gevuld moeten worden. Dit hangt af van factoren zoals de draagrichting, hijscapaciteit en überhaupt de aanwezigheid van geschikte heftrucks ter plaatse die het gewicht aankunnen.”

Processen slimmer maken

De transitie van een Nederlands mkb-bedrijf in een grote mondiale speler brengt bijna automatisch ook de urgentie van verdere interne professionalisering met zich mee. “Dat betekent dat we continu bezig zijn met hoe we voorloper kunnen blijven. Het mooie is dat ik ervaar dat collega’s elkaar echt nodig hebben om processen slimmer te maken. Zo wil ik heel graag nog meer inspelen op de klantbeleving, door bijvoorbeeld een QR-code toe te voegen die verwijst naar originele content. Dan kan ik niet om de expertise van de marketingcollega’s heen.”

Gebruiksgemak voor de installateur

Logischerwijs fungeert de verpakking bovenal ter bescherming van het product, maar over het gebruiksgemak wordt óók nagedacht. Building value for solar professionals, in alle opzichten. “Denk bijvoorbeeld aan de aantallen in een doosje. Heeft een installateur altijd een viervoud van iets nodig, dan leveren wij dat zo. Het zijn kleine dingen die amper opvallen. Maar er komt gegarandeerd commentaar als installateurs onnodig producten mee het dak op moeten slepen. Wij willen vanuit Packaging dan ook net zo graag het werk van de solar professional zo makkelijk mogelijk maken.”

Oog voor duurzaamheid

Met Judith als eindverantwoordelijke voor Packaging is er nog meer ruimte ontstaan om op het gebied van duurzaamheid stappen te maken. “Omdat ik de centrale schakel ben tussen heel veel verschillende afdelingen, heb ik vrij scherp in beeld waar we die stappen kunnen en moeten zetten. Je moet net zo slim als creatief durven te zijn, die benadering levert vaak de beste oplossing op. En dan is het ook nog een mooie uitdaging om alle belanghebbenden ervan te overtuigen dat verandering en verbetering nodig zijn. Het veelgehoorde smoesje dat er geen tijd voor is, gaat tegenwoordig niet meer op.”

© 2024 Esdec. All rights reserved